Team Delta Lloyd talenten gaan offshore zeilen met Team Brunel

Scheveningen, 7 oktober 2016 – Zeilers uit Team Delta Lloyd (Kern- en Talentploeg) van het Watersportverbond stappen zaterdag 8 oktober aan boord bij Team Brunel, in samenwerking met Sailing Holland. Voor de zeilers een unieke kans om kennis te maken met zeezeilen en zichzelf als topsporter en veelzijdig zeiler te ontwikkelen. Team Brunel vaart de Volvo Ocean 65 van Scheveningen naar Lissabon, waar de boot naar de boatyard gaat voor een refit.

Een aantal weken geleden hebben de talenten van het Watersportverbond deelgenomen aan de ‘Class Mobility Week’ in Medemblik, een belangrijk thema binnen de Topzeilacademie. De talenten stappen hierbij uit hun eigen boten en trainen in elkaars klassen, waardoor ze nog allrounder worden, en de andere bootklassen leren kennen. Maar de Topzeilacademie wil nog een stapje verder door zeiltalenten op te leiden op grote boten en het offshore zeilen bij de jeugd onder de aandacht te brengen. Deze samenwerking met Team Brunel is een eerste stap.

Gideon Messink, directeur Sailing Holland: “Het doel is om topzeilen en het offshore zeilen dichter bij elkaar te brengen. Teamwork en doorzettingsvermogen worden op zee tot het uiterste getest. Wie weet wordt er een nieuw offshore talent ontdekt!”

Het team
Aan boord zit onder andere Afrodite Zegers-Kyranakou, die op de Olympische Spelen in Rio vierde werd (red: met Anneloes van Veen) in de 470-klasse. Afrodite wil zichzelf nu graag verbreden op zeilgebied. Ze is overigens ook de enige vrouw aan boord van deze trip. Douwe Broekens is oud-lid van Team Delta Lloyd en heeft al enige ervaring op grote boten opgedaan, zijn droom is de Volvo Ocean Race te varen. Andere zeilers die meegaan zitten allen in de Talentploeg: Floris van der Werken, Pim van Vugt, Scipio Houtman, Lars van Stekelenborg en Sil Hoekstra. Zij worden door vier ervaren crewleden van Sailing Holland: Ernstjan van Housselt, Gregor Vlasblom, Thomas Ivanauskas en Jaap van Rijckvorsel, begeleid en tot het uiterste getest aan boord.

De zeilers zijn de hele week te volgen via deze tracker>>

Sailing Holland BV

Paktuinen 2A
1601 GD Enkhuizen
The Netherlands

info@sailingholland.net
+31 (0) 6 22667436