Press release: The Hague home port of Team Brunel (Dutch version)

DEN HAAG - Onthulling van het stadslogo op de Burnel boot door wethouder Karsten Klein. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

DEN HAAG – Onthulling van het stadslogo op de Brunel boot door wethouder Karsten Klein. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST


Team Brunel ligt afgemeerd in haar nieuwe thuishaven Den Haag. Op woensdagmorgen 1 juni onthulden de Haagse wethouder Karsten Klein (Havens) en Gideon Messink (directeur van Sailing Holland) het Haagse stadslogo op de spiegel van de Nederlandse Volvo Ocean 65. De nummer twee van de Volvo Ocean Race 2014-15 zal vanaf heden volledig vanuit de Scheveningse haven opereren. Zo krijgt het Nationaal Topzeilcentrum Den Haag, een samenwerking tussen het Watersportverbond en Den Haag, er een belangrijke buurvrouw bij.

Met de komst van Team Brunel en daarmee het zeezeilen als sporttak, breidt Den Haag zich verder uit als het centrum voor topzeilen. ‘Wij zijn blij met onze nieuwe thuishaven”, aldus Gideon Messink. Zijn organisatie werkt hard aan een nieuwe campagne voor de volgende editie, die in het najaar van 2017 start. ‘Aangezien de finish van de Volvo Ocean Race 2017-18 in Den Haag plaatsvindt, is het en logische keuze om ons hier te vestigen. Onze teambase komt hier te staan, dus we zullen vanuit Scheveningen trainen en relatievaren. Dat zal veel reuring en bezoekers opleveren.” Ook Wethouder Klein is trots: “Met het onthullen van het stadswapen en stadslogo laten we zien dat de haven van Scheveningen dé hotspot voor de internationale zeilsport is. Dit is goed voor de promotie van de boot, de Volvo Ocean Race, de haven van Scheveningen en hiermee voor de promotie van de stad Den Haag”.

Dankzij de komst van Team Brunel komen de werelden van zee- en olympisch zeilen langs de Haagse bij elkaar. Dat biedt grotere kansen op kruisbestuiving en doorstroming, wat het topniveau ten goede komt.

Over Sailing Holland

Sailing Holland, een initiatief om het offshore zeilen naar een hoger plan te brengen, werd in 2013 opgericht met het concrete doel ‘deelname aan de Volvo Ocean Race 2014-15’. Daaruit ontstond Team Brunel, dat een prachtig resultaat neerzette door uiteindelijk als tweede overall in Götheborg te finishen. Deze tweede plaats smaakt naar meer en dus streeft Sailing Holland ernaar om ook in 2017/18 deel te nemen aan de Volvo Ocean Race.

/// Einde bericht

Sailing Holland BV

Paktuinen 2A
1601 GD Enkhuizen
The Netherlands

info@sailingholland.net
+31 (0) 6 22667436